teoria forum
  szukaj w serwisie:
  szukaj na forum ( zaawansowane):

Wydarzenie ... już wkrótce

Twój profil? tak, całkowicie własny:)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Reforma
PostWysłany: 24.04.10 17:13 
Ideał pierwszy
Ideał pierwszy

Porozmawiajmy w tym wątku, bardziej konkretnie, na temat reformy forum. Niewątpliwie potrzebna jest jakaś głębsza reforma, bo samo podtrzymywanie starego forum nie idzie w dobrym kierunku. To może ja zacznę z jednym pomysłem, zaczerpniętym z pewnego innego forum.

Otóż chodzi o tzw. punkty reputacji. Nie chodzi o to ile kto "pomógł" ale punkty które przyznają użytkownicy za dany post (zarówno odpowiedź jak i post z pytaniem). Wtedy jeśli jest więcej punktów za to +1 jeśli więcej jest przeciw to -1.

Wtedy w zależności kto ma ile punktów to może w kolejności

0 zakładać nowy wątek,
2 zamieszczać w poście linki,
5 głosować posty na +1,
10 pisać więcej niż 1 post na godzinę,
20 edytować swój post,
50 głosować post na -1,
100 edytować posty innych,
200 zamykać i otwierać wątki,
500 podpinać wątki na górę,
1000 odpinać wątki,
2000 usuwać wątki.
5000 banować użytkowników

Na początek proponuję jednorazowo przyznać punkty w ilości np. 1% aktualnej ilości postów.

Temat postu: Re: Reforma
PostWysłany: 27.04.10 16:34 
Ideał pierwszy
Ideał pierwszy
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

Takie coś fajnie będzie działało na spam czy osoby, które piszą ciągle z błahymi problemami. Kłopot w tym, że aktualnie forum chyba z tym nie ma problemów.

Temat postu: Re: Reforma
PostWysłany: 29.04.10 14:43 
Ideał pierwszy
Ideał pierwszy

Chodziło mi bardziej o ożywienie, tzn. pobudzenie innych (nie mam na myśli Ciebie) do zamieszczania ciekawszych postów.
Masz jakieś inne pomysły. Jak się okaże, że już nikt więcej nie chce przywrócić "świetności" forum sprzed kilku lat (tzn. nie zgłasza pomysłów lub komentarzy o nich) to faktycznie żadna reforma nie jest potrzebna.

P.S. Ja jestem świadomy tego, że byłoby super jakby ludzie administrujący forum to byli ci sami, co stali użytkownicy czujący zmiany i problemy, ale realia są inne.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Szukaj:
Skocz do:  
[Regulamin Forum ] [Poradnik LaTeX ]